Din grădina, direct la tine acasă!
Gradina Natur Varza rosie Varza IT cal.I 0 stars, based on 0 reviews 0 5
3.85Lei

Acasă / Magazin / LEGUME

Varza rosie

0 Opinii
Lei 3,85Lei cu TVA 9% TVA
Varza rosie

Acasă / Magazin / LEGUME

Varza rosie

Lei 3,85Lei cu TVA 9% TVA
Număr Produs: 6451231
Varza IT cal.I
Cantitatea maximă depășită
Cantitatea minimă pentru comandă 0 este solicitată
Cantitatea maximă pentru comandă 0 este permisă
3.850
35 Rămase în stoc
Categorii: LEGUME
Distribuitor: Gradina Natur
Facebook
Email
  • Descriere
  • Opinia clienților (0)

Varza este mai bogata in vitamina C decat portocalele, are putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu – aceste caracteristici si multe altele o recomanda in mod special ca remediu natural impotriva unui numar mare de afectiuni.
Varza se cultivă pe continentul european de mai bine de 4.000 de ani, atât ca sursă de hrană, cât şi pentru tratarea diferitelor boli. Proprietăţile sale medicinale sunt recunoscute încă de pe vremea grecilor antici şi a romanilor, care spuneau că varza se afla deasupra multor altor legume. Oamenii de ştiinţă din zilele noastre au redescoperit efectele sale benefice şi au introdus un extract de varză şi în componenţa unor medicamente.

Fitoterapeuţii şi nutriţioniştii o numesc leguma-minune, varza numărându-se printre cele câteva legume care conţin un complex de vitamine esenţiale (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K şi U) şi minerale (magneziu, fier, potasiu, calciu, fosfor), precum şi o cantitate importantă de fibre alimentare. Mai mult, numeroase studii au arătat că această legumă conţine şi substanţe cu acţiune antiinflamatoare, anticancerigenă şi hepatoprotectoare. În general, remediile pe bază de varză nu au contraindicaţii, singura afecţiune în care nu este recomandată fiind hipotiroidismul (consumul constant de varză poate agrava boala, deoarece împiedică absorbţia iodului de către organism). Poate fi folosită atât pe cale internă, cât şi externă, însă, înainte de utilizarea acestor remedii, este necesară consultarea unui fitoterapeut, căci modul de administrare poate fi diferit de la o afecţiune la alta.
Reputat agent antiinflamator

Din cele mai vechi timpuri, varza este renumită pentru proprietăţile antiinflamatoare. Prin urmare, este un remediu excelent împotriva durerii şi este recomandată aplicarea cataplasmelor cu frunze de varză în caz de dureri reumatice, entorse, nevralgii, migrene, cefalee, colici nefritice, colici hepatice şi în afecţiunile vezicii biliare însoţite de durere, lombagii, ascite, dureri de dinţi şi abcese.

Astfel, două până la patru frunze de varză - se folosesc, de preferat, frunzele de la suprafaţa verzei, cele care sunt mai intens colorate în verde şi au fost expuse la soare - se spală bine, se îndepărtează surplusul de apă şi, cu ajutorul unui cuţit, se îndepărtează nervura centrală. Apoi, frunzele se strivesc cu făcăleţul sau cu o sticlă, se aplică pe locul dureros şi acoperă cu o pânză, iar apoi se fixează cu un bandaj. Uneori, reacţia imediată după aplicarea frunzelor de varză este o amplificare a durerii, dar acesta este doar un semn că "lucrează". Însă, dacă reacţiile sunt prea violente, se unge locul cu ulei de măsline presat la rece sau ulei de migdale dulci şi se reia mai târziu aplicarea frunzelor de varză. Cataplasmele se menţin pe locul dureros timp de câteva ore (între două şi patru), sau chiar toată noaptea.

Dezinfectant şi cicatrizant natural
Datorită conţinutului de sulf, varza are proprietăţi dezinfectante şi cicatrizante şi poate fi folosită sub formă de cataplasme şi în anumite eczeme, plăgi, contuzii, degerături, ulcere varicoase, arsuri, hemoroizi, infecţii cutanate, muşcături de animale sau înţepături de insecte. În cazul rănilor deschise sau a ulcerelor varicoase supurânde, se recomandă înmuierea frunzelor prin scufundarea acestora, timp de un minut, în apă fierbinte. Unii terapeuţi recomandă şi folosirea frunzelor de varză roşie.

Varza este indicată, de asemenea, în tratarea seboreei şi în acnee, iar sucul de varză poate fi folosit sub formă de mască, fiind un bun nutritiv, remineralizant şi un tonifiant natural pentru ten.

Sucul de varză crudă vindecă ulcerul

Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, fier şi acid folic, varza întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, un studiu realizat cu câţiva ani în urmă de cercetătorii americani de la Universitatea Stanford a arătat că sucul de varză este foarte eficient în vindecarea ulcerului gastric.
Nu mai puţin de 95% dintre participanţii la acel studiu s-au vindecat de ulcer după o cură de trei săptămâni cu suc de varză. Procesul de vindecare al rănilor produse de ulcer se pare că s-a datorat vitaminei K - cunoscută pentru rolul ei antihemoragic -, şi vitaminei U, care are un efect protector asupra mucoasei stomacale. Vitamina U se distruge prin fierbere, de aceea se foloseşte sucul de varză crudă.

Graţie proprietăţilor cicatrizante ale sucului de varză, acesta poate fi folosit în tratarea afecţiunilor intestinale (colite ulceroase, parazitoze) şi a afecţiunilor aparatului respirator, iar prin conţinutul ridicat de fibre, combate constipaţia. Deoarece gustul sucului de varză nu este foarte plăcut, se poate bea împreună cu alte sucuri, cum ar fi cel de mere sau de morcovi.

Ţine diabetul în frâu

S-a constatat, totodată, că varza are proprietatea de a regla glicemia, fiind astfel indicată în alimentaţia diabeticilor. Un important rol în scăderea indicelui glicemic îl are varza de Bruxelles, iar varza creaţă este bună în tratarea unor boli precum guta, colita sau gastrita.

Varza are o afinitate deosebită pentru toxine, pe care le atrage şi le elimină, cotribuind astfel la curăţarea organismului de aceste deşeuri care întreţin bolile, şi poate fi consumată fără limite în cura de detoxifiere. Neutralizează inclusiv compuşii toxici proveniţi din fumat sau din alimentele afumate.
Deoarece este săracă în calorii, varza poate fi folosită în lupta împotriva kilogramelor în plus. În acest caz, se face o cură cu varză câteva zile pe lună.

Proprietăţi antitumorale

Atunci când varza este consumată crudă sau doar puţin fiartă, compuşii cu sulf şi fitonutrienţii pe care-i conţine frânează dezvoltarea celulelor tumorale. De asemenea, compuşii chimici din varză accelereaza metabolismul hormonilor estrogeni şi scad riscul de cancer de sân, uter sau ovare. Consumul regulat de varză are acţiune preventivă pentru cancerul de colon, prostată, stomac şi laringe, efect realizat de concentraţia ridicată de compuşi fenolici, flavonoide şi antioxidanţi din structura ei, susţin medicii nutriţionişti.

Nu existăîncă opinii, înregistreaz-o pe a ta în căsuță.
Te rog înregistrează-te sau creează-ti un cont pentru a putea trimite o opinie pentru acest produs.